Siellä missä olen on myös Mimmi. Minua varoteltiin, että Bengalit on villejä ja energisiä pakkauksia, että vauhtia tulee olemaan. Mutta tämä yksilö on aivan mahdottoman kiltti ja rauhallinen. Kukaan kissa ei ole hommissa niin mukana, kun tämä neiti. Kuoritaan perunat, neulotaan, ommellaan, saunotaan (Mimmi pesuhuoneessa) ja vaikka sanotaan, että kuninkaatkin käy yksin vessassa niin meillä siellä on yleensä aina lapset ja vähintään Mimmi kissoista mukana :) Eli äiti ei voi minnekään karata ilman, että kukaan huomaa.
Toukokuussa kenties ensimmäinen näyttely. Mimmihän on meillä
sijoituksessa Hiesun Kissalasta. Näyttelyssä päästiin paneeliin asti,
mutta valkoinen laikku mahassa kertoo värivirheestä. Joten näyttelyt jäi siihen. Neiti oli näyttelyssä aika äänekäs ja tuomari tykkäs sen bengalimaisuudesta ja muutenkin rakenteeltaan semmoinen, kun bengalin kuuluu olla, mut voihan laikku sentään...
Täytyy kyllä todeta, että olen löytänyt sen oman kissarotuni.
Täytyy kyllä todeta, että olen löytänyt sen oman kissarotuni.
Ja nyt ollaankin lasten kanssa saatu hoitaa pikkusia bengaleita. Mimosa ja Shadowin pikkuiset syntyi 19.3 ja 21.3. Synnytys ei mennytkään sitten ihan niinkuin piti. Kaikenkaikkiaan 5 pentua olis ollut, mutta enkeli vei heikoimmat ja nyt hoidettavana on 3 ihanaa vilkasta kisua.
Synnytys alkoi muutamaa päivää liian aikaisin. Ensimmäinen syntyi kuolleena ja sitten toinen elossa. Emä kuitenkin alkoi käyttäytyä agressiivisesti ja pentu piti ottaa emolta pois, koska olis syönyt sen muuten.
Kiireellä keinoemoa pennulle ja se olikin mummo, joka hoiti päivän Kajaanissa. Perjantai aamu koitti ja Mimosa alkoi uudestaan synnyttää. Ajatukset, että "ei kai taas". Mimosalla ei ollut voimia ponnistaa ja äkkiä keisarinleikkaukselle Ylivieskaan. Siellä sitten ultrattiin ja mahassa oli 2 pentua elossa. Niimpä sitten leikattiin ja niin alkoi pentujen ja emon yhteinen retki. Mimosa oli aika tokkurainen, mutta niin se vaan luontoäiti hoiti, että emo kiintyy pentuihin ja alkoi hoitaa niitä. Aikaisemmin "reissukissaksi" kutsuttu pentu tuli emon luo takaisin. Pentujen painot syntyessä oli burmanaamiolla 60g, täplikkäällä 75g ja marmorilla 80g.
Lisämaitoa annettiin muutamien päivien ajan, parin tunnin välein.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti